Moderni Tepisi - Orijentalni Tepisi - Mašinski Tepisi - Svi Tepisi Dostupni Odmah - Besplatna Dostava
Pozovite sada: 064-120-7552 ili 011-375-2208 - Vojvođanska 399A, Beograd, Ledine
Ponedeljak - Subota: 10 - 19h | Nedelja - Zatvoreno

Kako odabrati pravu veličinu tepiha

Objavljeno: 10.02.2024.
Kako odabrati pravu veličinu tepiha

Kada uređujemo svoj stan ili kuću, najviše pažnje posvećujemo izboru nameštaja, biranju ugaone garniture, trpezarijskog stola, komoda, bračnog kreveta...

Kada uređujemo svoj stan ili kuću, najviše pažnje posvećujemo izboru nameštaja, biranju ugaone garniture, trpezarijskog stola, komoda, bračnog kreveta... Kvalitetan nameštaj je imperativ i nešto što se samo po sebi nameće, ali ne treba zanemariti ni detalje koji će dodatno oplemeniti sam prostor, dati mu dozu topline i biti odraz vaše ličnosti i vašeg ukusa, tj. biti na neki način vaš lični pečat. Takvi detalji su tepisi, zavese, dekorativne vaze, figure, suveniri, umetničke slike i slično. To je ono što će vaš životni prostor učiniti drugačijim od drugih. U ovom tekstu bavimo se izborom tepiha za vaš dom.

Tepih za dnevnu sobu

Svi će se složiti da kod izbora tepiha za dnevni boravak ne treba štedeti. Ovo je najprometnija prostorija u stanu, tu primate goste i provodite vreme sa svojom porodicom i bitno je zato da tepih bude što kvalitetniji, od izdržljivih materijala koji se manje troše, a to iziskuje i da, žargonski rečeno, „odrešite kesu“. Takođe, preporučuju se modeli koji se lako mogu prati i održavati i koji ne upijaju fleke i mrlje.

Ručno čvorovan crveni orijentalni tepih s floralnim dezenom

Veličina tepiha zavisiće od toga šta želite postići, ali izbegavajte tepihe koji idu od zida do zida, jer će vam se to pokazati kao nepraktično rešenje. S druge strane, s nekoliko manjih tepiha možete vizuelno podeliti samu prostoriju, a takve tepihe možete i s vremena na vreme rotirati i tako osvežiti sam prostor.

Boja i dezen će zavisiti od toga da li želite da akcenat bacite na sam tepih ili da se on samo uklopi uz ostatak nameštaja. Ovde važi pravilo da bi na tepihu trebalo da se nađe bar jedna boja koja se slaže sa bojama na ostalom nameštaju u dnevnoj sobi.

Tepih za spavaću sobu

Ovde su mišljenja podeljena i mnogi smatraju da tepihe ne treba postavljati u spavaću sobu, ali s obzirom na to da bi spavaća soba trebalo da bude sa minimumom nameštaja, tepih baš može da bude element koji će joj dati efektnost, a učiniće je svakako toplijom i udobnijom. Pomislite samo na osećaj kada posle spavanja stanete bosom nogom na nešto meko i prijatno umesto na hladan parket i već ćete biti bliže odluci da krenete u potragu.

Minimalistički moderan tepih sa geometrijskim dizajnom

Ukoliko su vam zidovi i nameštaj u spavaćoj sobi neutralnijih i svedenijih boja, možete izabrati tepih neke jarke boje koji će dati kontrast i učiniti sobu manje sterilnom.

Tepih za dečiju sobu

Dečiji kutak dobiće posebnu draž izborom veselog, šarenog, ali i toplog tepiha, koji mora biti po ukusu vaših mališana. On treba da podstiče mališane na igru i zabavu. Ovde se ne savetuju svetle boje, pre svega zbog mogućeg prljanja i prosipanja, a i dečija soba će biti lepša ukoliko se odlučite za jače i upadljivije boje.

Veseli dečiji tepih sa šarenim životinjama i cvetnim motivima

Dizajneri i proizvođači tepiha poslednjih godina posebnu pažnju posvećuju upravo izradi dečijih tepiha i trude se da odgovore svim njihovim željama. Tako su u ponudi tepisi sa junacima iz omiljenih crtanih klubova, tepisi sa navijačkim obeležjima dečijeg omiljenog kluba, ali i tepisi sa iscrtanim mapama grada ili auto stazama koji prosto pozivaju decu na avanturu.

Možete se odlučiti za nekoliko manjih tepiha kojima ćete podeliti sobu na zone, pogotovo ukoliko je u pitanju zajednička dečija soba za dvoje ili više dece, a možete se odlučiti i za postavljanje tepisona od zida do zida, da bi soba dobila na toplini, ušuškanosti i da biste smanjili buku koju svakodnevno prave.

Posetite nas i doživite neponovljivu lepotu tepiha koji ostavljaju bez daha. Osetite razliku, jer vaš dom zaslužuje više od tepiha - zaslužuje priču.

Telefon: 011/375-2208
Mobilni: 064/120-7552

Vojvođanska 399a, 11271 Beograd - Ledine

Global Tepisi lokacija firme

Kako do nas

 

 

Budite informisani o najnovijim ponudama

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa Uslovima i pravilima koriščenja