Moderni Tepisi - Orijentalni Tepisi - Mašinski Tepisi - Svi Tepisi Dostupni Odmah - Besplatna Dostava
Pozovite sada: 064-120-7552 ili 011-375-2208 - Vojvođanska 399A, Beograd, Ledine
Ponedeljak - Subota: 10 - 19h | Nedelja - Zatvoreno

Kako odabrati idealnu boju tepiha

Objavljeno: 21.02.2024.
Kako odabrati idealnu boju tepiha

Pri odabiru tepiha vrlo je bitno znati šta želimo da postignemo i sam proces odabira nije lak. Toliko je odluka koje treba doneti počev od materijala, kvaliteta, oblika, uzorka i konačno boje.

Odabir boje tepiha neretko predstavlja najtežu odluku za mnoge kupce. Često je teško zamisliti kako bi se uklopila boja tepiha u vašoj prostoriji, pogotovu zamisliti kakav će ona efekat dati toj prostoriji. Dešava se i da odlučujući se za boju koja će predstavljati kontrast ostatku enterijera može izazvati strah kod ljudi da to ne ispadne onako kako smo baš mi zamislili.

Jednostavan ćilim koji su uklapa u svaki prostor za svaku namenu

Ako niste sigurni odakle da počnete kada je u pitanju izbor boje tepiha, pročitajte nekoliko saveta i predloga koji će vam sigurno biti od pomoći.

Na šta obratiti pažnju prvo

Normalno je da želite da se vaš tepih uklapa koloritom i dezenom sa ostakom enterijera, dakle  ostakom nameštaja, bojom zidova i svega onog što vaš dom čini potpunim i kompletnim, ima i onih koji žele da tepihom doprinesu kontrastu pa da samim tim naglase ulogu tepiha kao glavnu, sve to zavisi od vas samih. Bilo kako bilo savet je da tepih ostavite za sam kraj, odnosno da ga nabavite poslednjeg, kako biste bez greške sagledali kakav efekat u odnosu na ostatak nameštaja u prostoriji, želite da postignete.

Tradiconalni orijentalni tepih s ručno izrađenim detaljima

Kada su u pitanju boje tepiha tu zaista niste ograničeni, za razliku od ostatka opreme vašeg doma kao što su određeni predmeti nameštaja poput recimo sofe. Stoga ako krenete sa sređivanjem glavne prostorije u vašem domu, a to je dnevna soba, pre nego što se odlučite za boju vašeg omiljenog tepiha, morate obratiti pažnju na ostale elemente, pa je zato najbolje krenuti prvo od izbora boje sofe. Izbor boja tkanina u slučaju sofe dosta je ograničeniji nego kada je u pitanju izbor boja tepiha. Prema tome ukoliko to ne učinite na ovaj način naći ćete se u pomalo nezavidnoj poziciji, jer se može dogoditi da ćete teško naći sofu u stilu koji vam se sviđa, a da odgovara tepihu koji ste već izabrali. Jednom kada izaberete sofu onda izaberite i tepih i na samom kraju njegovu boju. Počnite sa elementom s kojim znate da ćete imati sužen i ograničen izbor boja za odabrati, a za kraj ostavite onaj sa najvećim izborom. 

Koristite se istom logikom kada su u pitanju i druge prostorije. Tako recimo u spavaćim sobama opcije za posteljinu su prilično velike, pa ćete tako prvo izabrati boju tepiha, budući da posteljina zahteva manja ulaganja i relativno je lako promeniti.

Neutralne boje tepiha

Postoji razlog zašto su neutralne boje najprodavanije boje kada su tepisi u pitanju. Tepih može imati veliki uticaj u prostoriji, a postavljanjem jednog takvog raskošnog može promeniti iz korena čitavu prostoriju. Međutim zamena tepiha može biti skupa. Ako nemate resurse, a i strpljenje da svoj tepih menjate svakih nekoliko godina kako se i trendovi menjaju, savet je da ostanete pri neutralnoj boji tepiha. Smelije boje koristite za manje skupe detalje, tako možete eksperimentisati sa bojom zidova, detaljima kao što su jastučići, posteljina, lampe...

Minimalistički sivi tepih koji pruža suptilan i moderan dodir prostoru

Neutralne boje tepiha poput sive, bež nikad ne mogu izaći iz mode, a i savršeno se uklapaju uz razne vrste nameštaja.

Boju tepiha birajte mudro

Vaš način života i način na koji ćete koristiti prostoriju u kojoj je postavljen tepih mora biti polazna tačka u razmatranju boje za vaš tepih. Pa tako ukoliko imate decu, kućne ljubimce morate paziti jer za vas onda nije opcija svetao, beo tepih, koji će lakše pokazati mrlje. Tamna boja tepiha može biti dobro rešenje u ovom slučaju, ali isto tako će pokazati prašinu više od drugih boja. Tepih koji nije ni previše svetao ni previše taman će biti najidealnije rešenje u ovom slučaju.

Posetite nas i doživite neponovljivu lepotu tepiha koji ostavljaju bez daha. Osetite razliku, jer vaš dom zaslužuje više od tepiha - zaslužuje priču.

Telefon: 011/375-2208
Mobilni: 064/120-7552

Vojvođanska 399a, 11271 Beograd - Ledine

Global Tepisi lokacija firme

Kako do nas

Budite informisani o najnovijim ponudama

Ovaj sajt koristi kolačiće(cookies), kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa Uslovima i pravilima koriščenja